ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 342

Chen Biao

En aquest nom xinès el cognom és Chen. Chen Biao, nom estilitzat Wenao, va ser un polític de Wu Oriental durant el període dels Tres Regnes de la història xinesa. Va ser el fill de Chen Wu. Chen Biao va ser un company de classe de Sun Deng, Zhuge ...

Hua He

En aquest nom xinès el cognom és Hua. Hua He, nom estilitzat Yongxian, va ser un ministre de Wu Oriental durant el període dels tardans Tres Regnes de la història xinesa. Hua He era un ministre dalt rang sota linepte governant de Wu, Sun Hao, per ...

Reinhard Alber

Reinhard Alber va ser un ciclista alemany. Es va especialitzar en el ciclisme en pista, on va guanyar la medalla de bronze als Jocs Olímpics de Los Angeles.

Willi Altig

Willi Altig és un ciclista alemany que combinà la ciclisme en pista i la carretera. Professional entre 1960 i 1967, en el seu palmarès destaca una victòria detapa al Giro dItàlia de 1964. És germà del també ciclista Rudi Altig.

Werner Betz

Werner Betz va ser un ciclista alemany que sespecialitzà en el mig fons darrere motocicleta, on va guanyar dues medalles al Campionat del món. Va participar també en nombroses curses de sis dies. El seu germà Heinz també es dedicà al ciclisme.

Marco Antonio Di Renzo

Marco Antonio Di Renzo va ser un ciclista italià nascut a Alemanya, que fou professional entre 1996 i 2000. Del seu palmarès destaca la victòria detapa la Volta a Espanya de 1996.

Gerd Dörich

Gerd Dörich va ser un ciclista alemany, que fou professional entre 1990 i 2005. Va combinar la carretera amb la pista. Va participar en 168 curses de sis dies.

Michael Glöckner

Michael Glöckner va ser un ciclista alemany especialista en pista. Va obtenir una medalla dor als Jocs Olímpics de Barcelona, i un Campionat del món de persecució per equips.

Rolf Gölz

Rolf Gölz va ser un ciclista alemany, que fou professional entre 1985 i 1993. En el seu palmarès hi ha més de 50 victòries, dentre les quals destaquen dues etapes del Tour de França, la Fletxa Valona de 1988, el Campionat de Zuric de 1987 i dues ...

Günter Haritz

Günther Haritz va ser un ciclista alemany que es dedicà principalment al ciclisme en pista. Fou professional entre 1973 i 1982. Guanyà nombroses curses de sis dies i també el Campionat nacional en ruta de 1974. El 1972 va prendre part als Jocs Ol ...

Christian Henn

Christian Henn fou un ciclista alemany que fou professional entre 1989 i 1999. En la seva època com amateur va guanyar una medalla de bronze als Jocs Olímpics de Seül la prova en ruta. Com a professional, de les seves victòries destaquen una etap ...

Herbert Honz

Herbert Honz va ser un ciclista alemany que va córrer durant els anys 60 del segle xx. Es dedicà principalment al ciclisme en pista.

Sven Krauss

Sven Krauss és un ciclista alemany, professional del 2004 al 2008. Després, i fins al 2010, va córrer en equips amateurs.

Karl Link

Karl Link va ser un ciclista alemany que va córrer durant els anys 60 del segle xx. Es dedicà principalment al ciclisme en pista. Durant la seva carrera esportiva va prendre part en dos Jocs Olímpics: els de 1964, a Tòquio, en què guanyà una meda ...

Hans Lutz

Hans Lutz va ser un ciclista alemany que es dedicà al ciclisme en pista i que va córrer durant els anys 70 del segle xx. El 1973 fou professional. Va prendre part en dues edicions dels Jocs Olímpics: el 1972, a Munic, en què va guanyar una medall ...

Marco Mathis

Marco Mathis és un ciclista alemany. Actualment corre a lequip Cofidis. Especialitzat en la contrarellotge, el 2016 es proclamà campió del món sub-23 de lespecialitat.

Uwe Messerschmidt

Uwe Messerschmidt va ser un ciclista alemany, que va destacar en el ciclisme en pista. Va participar en els Jocs Olímpics de Los Angeles de 1984, on va guanyar la medalla de plata en la prova de Puntuació.

Markus Nagel

Markus Nagel va ser un ciclista alemany que sespecialitzà en el ciclisme en pista. Va guanyar una medalla de bronze al Campionats del món de tàndem, fent parella amb Uwe Butchmann.

Dominik Nerz

Dominik Nerz és un ciclista alemany, professional des del 2010 fins al 2016. En el seu palmarès destaca la victòria al Campionat dAlemanya en ruta sub-23.

Henry Rinklin

Henry Rinklin és un ciclista alemany, que fou professional des del 1980 fins al 1987. Va combinar tant el ciclisme en pista com la ruta.

Bernd Rohr

Bernd Rohr fou un ciclista alemany, professional des del 1964 fins al 1968. Es va especialitzar en el ciclisme en pista, aconseguint una medalla dor al Campionat del món de persecució per equips de 1962.

Stefan Schumacher

Stefan Schumacher és un ciclista alemany, professional des del 2002. Actualment corre a lequip Kuwait-Cartucho.es. El 6 doctubre de 2008, es va anunciar que durant la disputa del Tour de França daquell any, en què havia guanyat dues etapes, va do ...

Gerhard Strittmatter

Gerhard Strittmatter va ser un ciclista alemany. Va combinar la carretera amb la pista, especialitat en la qual aconseguí els majors èxits com les 2 medalles als Campionats del món de persecució per equips.

Jürgen Tschan

Jürgen Tschan va ser un ciclista alemany que fou professional entre 1969 i 1978. Durant aquests anys aconseguí 3 victòries en ruta i 6 en pista, sent les més destacades la París-Tours de 1970 i el Campionat de ciclisme en ruta dAlemanya, el 1971.

René Weissinger

René Weissinger és un ciclista alemany, professional des del 2002 al 2012. En el seu palmarès destaca la victòria la Berner Rundfahrt el 2005.

Nikias Arndt

Nikias Arndt és un ciclista alemany, professional des del 2010. Actualment corre a lequip Team Sunweb. En el seu palmarès destaquen el Tour de Berlín del 2012, una etapa al Critèrium del Dauphiné de 2014 i, sobretot, la darrera etapa del Giro dIt ...

Markus Eichler

Markus Eichler és un ciclista alemany, professional des del 2007 al 2014. En el seu palmarès destaca el Gran Premi de Lillers i el Tour de Drenthe.

Dieter Berkmann

Dieter Berkmann va ser un ciclista alemany especialista en la pista. Guanyador de dues medalles als Campionats del món en velocitat, va participar en dues edicions dels Jocs Olímpics.

Matthias Kessler

Matthias Kessler és un ciclista alemany, que fou professional entre el 2000 i el 2006. Al seu palmarès destaca, per damunt de totes, la victòria a una etapa del Tour de França de 2006. També va obtenir places dhonor a diferents clàssiques ardenes ...

Robert Lechner

Robert Lechner fou un ciclista alemany. Del seu palamarès destaca sobretot la medalla de bronze als Jocs Olímpics de Seül la prova de Quilòmetre Contrarellotge. Un cop retirat va reconèixer que shavia dopat al llarg de la seva carrera.

Harry Saager

Harry Saager va ser un ciclista alemany que va ser professional entre 1946 i 1954. Va combinar la carretera amb el ciclisme en pista.

Andreas Schillinger

Andreas Schillinger és un ciclista alemany, professional des del 2006. Actualment corre a lequip Bora-Hansgrohe. En el seu palmarès destaca la victòria la Volta a Nuremberg del 2012.

Regina Schleicher

Regina Schleicher va ser una ciclista alemanya professional del 1999 al 2010. Del seu palmarès destaca el Campionat del món en ruta de 2005.

Michael Schwarzmann

Michael Schwarzmann és un ciclista alemany. Professional des del 2010, actualment corre a lequip Bora-Hansgrohe.

Erich Aberger

Erich Aberger fou un ciclista alemany, professional des del 1910 fins al 1923. Juntament amb Jean Rosellen i Karl Wittig, fou un dels millors ciclistes alemanys de les primeres dècades del segle xx.

Klaus Bugdahl

Klaus Bugdahl fou un ciclista alemany, professional des del 1957 fins al 1977. Va combinar tant el ciclisme en pista com en ruta. Lany 1958 es proclamà campió dAlemanya en ruta. Va aconseguir 37 victòries en curses de sis dies i cinc títols europ ...

Horst Gewiss

Horst Gewiss va ser un ciclista alemany, que va destacar en el ciclisme en pista. Va guanyar una medalla de bronze als Campionat del món de Tàndem de 1977, fent parella amb Wolfgang Schaffer.

Thomas Huschke

Thomas Huschke va ser un ciclista de lAlemanya de lEst que es dedicà al ciclisme en pista. Va córrer durant els anys 60 i 70 del segle XX i en el seu palmarès destaquen dues medalles olímpiques i un campionat del món de persecució amateur. Provin ...

Marcel Kalz

Marcel Kalz és un ciclista alemany especialitzat en la pista. Ha guanyat alguns campionats nacionals i curses de sis dies.

Andreas Müller

Aquest article parla sobre el ciclista. Pel compositor renaixentista, vegeu Andrea Müller compositor Andreas Müller és un ciclista professional austríac, que combina la carretera amb el ciclisme en pista. Alemany de naixement, es va naturalitzar ...

Rainer Müller

Rainer Müller va ser un ciclista alemany, que va destacar en el ciclisme en pista. Va guanyar tres medalles, una delles dor, als Campionats del món de Tàndem sempre fent parella amb Jürgen Barth.

Uwe Peschel

Uwe Peschel va ser un ciclista alemany, que fou professional entre 1997 i 2005. Bon contrarellotgista, els seus principals èxits foren en aquesta especialitat: el 1992 guanyà la medalla dor als Jocs Olímpics de Barcelona en la contrarellotge per ...

Carsten Podlesch

Carsten Podlesch va ser un ciclista alemany que sespecialitzà en el mig fons darrere motocicleta. Nascut a lAlemanya de lEst, va guanyar quatre medalles als Campionats del món de lespecialitat. El seu pare Rainer també aconseguí grans resultats e ...

Jan Schaffrath

Jan Schaffrath va ser un ciclista alemany, professional des del 1997 al 2003. Un cop retirat ha dirigit diferents equips. Va destacar com a gregari, especialment al costat de Jan Ullrich i Erik Zabel.

Wolfgang Schulze

Wolfgang Schulze fou un ciclista alemany, professional des del 1962 fins al 1978. Va combinar tant el ciclisme en pista com en ruta.

Tino Thömel

Tino Thömel és un ciclista alemany, professional des del 2011 i actualment a lequip Bike Aid. Del seu palmarès destaca el Tour de Loir i Cher de 2013.

Uwe Unterwalder

Uwe Unterwalder va ser un ciclista de lAlemanya de lEst que es dedicà al ciclisme en pista. Va córrer durant els anys 70 del segle XX i en el seu palmarès destaquen dues medalles olímpiques. Durant la seva carrera esportiva va prendre part en tre ...

Peter Vonhof

Peter Vonhof és un ciclista alemany que va córrer durant la dècada de 1970. Especialitzat en el ciclisme en pista, va destacar en les proves de persecució per equips, proclamant-se quatre vegades Campió del món daquesta modalitat, Campió Olímpic ...

Steffen Blochwitz

Steffen Blochwitz va ser un destacat ciclista alemany. Nascut a Alemanya de lEst va defensar els seus colors fins la reunificació alemanya. Va combinar tant el ciclisme en carretera amb la pista. En aquesta última modalitat va obtenir una medalla ...

Falk Boden

Falk Boden, va un ciclista alemany dels anys 80. Va defensar el colors de la República Democràtica Alemanya on va guanyar nombroses competicions com a amateur. Amb la reunificació alemanya, es va passar al professionalisme on va estar fins al 199 ...