ⓘ Robert III dAlvèrnia. Robert III fou comte dAlvèrnia cap a 1136 succeint al seu pare Guillem VII dAlvèrnia és conegut per als seus diferents amb lesglésia de Br ..

                                     

ⓘ Robert III dAlvèrnia

Robert III fou comte dAlvèrnia cap a 1136 succeint al seu pare Guillem VII dAlvèrnia és conegut per als seus diferents amb lesglésia de Briude, arreglats per un tractat passat amb els arquebisbes de Bourges i de Lió. Va acompanyar Lluís VII de França la segona croada, potser per redimir les seves culpes envers lEsglésia. Hi va morir cap a 1147.

Acompanyat del seu fill Guillem dit el Jove, qui havia dheretar del comtat futur Guillem VIII dAlvèrnia, havia deixat la guarda dels seus béns al seu germà, Guillem dit el Vell. Aquest no va esperar la tornada del seu nebot per apoderar-se del poder, sent designat pels historiadors sota el nom de Guillem IX dAlvèrnia.

El nom de la seva esposa no és conegut, contràriament al que pretenen Justel i Chorier, que li assignen a Marquesina dAlbon. Lhistoriador Étienne Baluze 1630-1718 ha provat que Marquesina dAlbon fou lesposa de Guillem VIII, i la mare de Delfí Robert IV delfí dAlvèrnia, origen de la descendència dels delfins dAlvèrnia.