ⓘ Cova de Canet. La Cova de Canet en el municipi mallorquí dEsporles és un jaciment arqueològic situat a una cavitat càrstica de recorregut bàsicament horitzontal ..

                                     

ⓘ Cova de Canet

La Cova de Canet en el municipi mallorquí dEsporles és un jaciment arqueològic situat a una cavitat càrstica de recorregut bàsicament horitzontal duns 300 metres, amb una estratigrafia plio-pleistocena que ha permès conèixer les formes arcaiques de certs endemismes fòssils balears com Myotragus antiquus, Myotragus kopperi, Hypnornys waldreni i Nesiotites ponsi. Kopper va ser el primer investigador a treballar-hi, a finals dels anys 70 del segle xx. la base del pou daccés hi ha un depòsit holocènic que ha permès ampliar el coneixement de la primera ocupació humana a lilla de Mallorca.

Un dels nivells de carbó situat a uns 3 metres de profunditat es va datar en el 7.220 + 570 - 500 aC. Aquests resultats feien augmentar lantiguitat de lentrada dels primers pobladors a Mallorca en uns 2.500 anys. Es tracta duna de les ocupacions humanes més antigues datades a Mallorca. Des de lany 2007 està catalogada amb el codi ES5310041 dins la Xarxa Natura a les Illes Balears.

                                     

1. Enllaços externs

  • Pons, Joan, Moyà, Salvador i Kopper, John S. La fauna de mamíferos de la Cova de Canet Esporles y su cronología Endins 5-6 197955-58.
  • Cova de Canet. Xarxa Natura a les Illes Balears.