ⓘ Poblats talaiòtics de Mallorca ..

Es Pou Celat

Es Pou Celat és un jaciment arqueològic del terme municipal de Porreres, Mallorca. Està situat a un costat del camí de Son Mesquida. Consisteix duna murada talaiòtica construïda a partir de grans lloses de pedra disposades en verticals, que ressegueix lactual camí que es dirigeix a Felanitx, durant uns 20 metres. També shi troba una estructura de talaiot a les proximitats i shan fet excavacions recents al costat. Rep el nom del pou cobert es Pou Celat que hi ha al mateix costat del camí. Disposa un grau de protecció de Bé dInterès Cultural.

Poblat prehistòric de Capocorb Vell

El poblat prehistòric de Capocorb Vell és un jaciment arqueològic prehistòric dun assentament format per cinc talaiots i vint-i-vuit habitatges pertanyents a ledat del ferro. És un dels poblats més coneguts de lilla de Mallorca i alhora un dels més grans.

Son Favar

Son Favar és una possessió del terme de Capdepera a Mallorca, situat al quilòmetre 18.6 de la carretera provincial que uneix el port de Manacor amb Capdepera, a un quilòmetre daquest poble. Dins daquesta zona es troben les ruïnes dun conjunt de construccions talaiòtiques, centrades per un talaiot de planta circular, amb cambres adossades, on foren descobertes entre els anys 1941 i 1945 quatre escultures de bronze que es troben actualment al Museu dArtà. Representen guerrers amb casc, i deuen correspondre a una figura de divinitat indígena, que hom ha volgut identificar amb el Mar Baleàric, ...