ⓘ Gorges del Montdony. Les Gorges del Montdony és un congost al Montdony, un afluent del Tec, la comuna nord-catalana dels Banys dArles i Palaldà, la comarca del ..

                                     

ⓘ Gorges del Montdony

Les Gorges del Montdony és un congost al Montdony, un afluent del Tec, la comuna nord-catalana dels Banys dArles i Palaldà, la comarca del Vallespir.

Estan situades en el curs del Montdony a prop i al sud del poble dels Banys dArles. Són uns gorges curtes, duns 125 metres de llargària, orientades de sud a nord, seguint el curs de laigua. Estan obertes en el Roc de la Campana, esberlat pel mig pel Montdony.

                                     

1. Bibliografia

  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. "Els Banys dArles i Reiners". A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15. ISBN 84-85194-60-8.
  • Becat, Joan. "11 - Els Banys dArles i Palaldà". A: Atles toponímic de Catalunya Nord. I. Aiguatèbia - Montner. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII. ISBN 1243-2032.