ⓘ Henry Abram. Henry Joseph Abram va ser un empresari i aviador nord-català. De formació tècnica, va aprendre a reparar motors davions durant el seu servei la Pri ..

                                     

ⓘ Henry Abram

Henry Joseph Abram va ser un empresari i aviador nord-català. De formació tècnica, va aprendre a reparar motors davions durant el seu servei la Primera Guerra Mundial. Entre les dues guerres, es converteix en pilot emèrit. Desenvolupà el negoci familiar i crea altres, en el camp de la indústria, inclosa la producció delectricitat.

És el fill de lempresari Louis Abram 1860-1945, de qui en va reprendre lempresa de producció i distribució delectricitat lany 1936, i de Virginie Manaut 1863-1902, germana del polític Frédéric Manaut. Henry Abram és el cosí de René Manaut 1891-1992, qui també faria carrera política. La germana dHenry, Louise 1888-1972, es va casar amb Étienne Argelliès, metge i polítix. Henry així és loncle de René Argelliès, també metge i polític.

Força interessat per la mecànica, va passar molt de temps en la seva joventut amb el seu cunyat Étienne Argelliès, qui va ser un dels primers en posseir un cotxe de tipus faetó al cantó de Sant Pau de Fenollet. Es va formar en electricitat i mecànica a lescola professional Vaucanson de Grenoble, associada a Arts et métiers. Mobilitzat el 1915, per les seves habilitats mecàniques fou assignat al servei dambulàncies. Després fou enviat als Dardanels en un taller de cotxes. Va aprendre a reparar motors daviació, després a pilotar, i esdevingué apassionat per laviació.

Després de la guerra, Henry Abram va reprendre els afers de son pare en la producció i distribució delectricitat.