ⓘ Louis Abram. La seva família era originària de la regió de Narbona a lAude. Va ser el seu avi, Justin Abram qui es va instal lar a Sant Pau de Fenollet a començ ..

                                     

ⓘ Louis Abram

La seva família era originària de la regió de Narbona a lAude. Va ser el seu avi, Justin Abram qui es va instal lar a Sant Pau de Fenollet a començaments del segle XIX després dhaver-se casar amb la pubilla duna important família local de negociants i adobadors, els Lazeu. El seu pare Aristide Abram 1825-1901 també treballà dadobador i es casà amb Élisabeth Vaysse 1835-1914, que pertanyia a una família de metges.

Nascut a Sant Pau de Fenollet el 1860, Louis Abram volia ser metge i fou enviat al liceu de Carcassona. Malhauradament es va veure obligat a interrompre els seus estudis per ajudar el seu germà a ladoberia familiar. Daquesta activitat en va aprendre la gestió de laigua i de les forces motrius hidràuliques. Per tant, després dhaver treballat durant un temps en altres empreses, degut la influència dun dels seus antics companys de secundària convertit en enginyer hidràulic, Joachim Estrade, es va dedicar la producció delectricitat.

Va esdevenir un dels pioners de la producció delectricitat als departaments dels Pirineus Orientals i lAude, en particular dorigen hidràulic. Des de la dècada del 1900 la seva empresa va aportar lelectricitat a nombrosos municipis, alguns força remots. El 1936 va traspassar lempresa al seu fill Henry Abram.

El 1903 va patir un greu accident de cotxe a Maurí, després del qual va resultar ferit al cap i a les cames. Va morir a Perpinyà en 1945.

                                     

1. Bibliografia

  • , Nicolas Marty. "Abram". A: Nouveau Dictionnaire de biographies roussillonnaises 1789-2011. 1 Pouvoirs et société. Perpignan: Publications de lolivier, 2011, p. 699. ISBN 9782908866414.