ⓘ Richard Gasquet és un jugador de tennis professional francès tot i que actualment resideix a Neuchâtel. El seu millor resultat en el rànquing individual és la s ..

                                     

ⓘ Richard Gasquet

Richard Gasquet és un jugador de tennis professional francès tot i que actualment resideix a Neuchâtel. El seu millor resultat en el rànquing individual és la setena posició aconseguida lany 2007.

En el seu palmarès destaca el títol de dobles mixts Roland Garros 2004 amb la italiana Tatiana Golovin com a parella, i també la medalla de bronze de dobles masculins en els Jocs Olímpics de Londres 2012 amb Julien Benneteau.

                                     

1. Biografia

Gasquet va néixer a Besiers Llenguadoc-Rosselló, fill únic de Francis i Maryse.

El seu pare treballava en el club de tennis TC Sérignan i amb quatre anys va començar a jugar a tennis sota les ordres del seu pare. Amb nou anys ja va aparèixer la portada de la revista French Tennis Magazine destacant la seva gran projecció. Fou entrenat pel seu pare fins la categoria de júnior, i després duna breu etapa amb Tarik Benhabiles, ja com a professional passà a les ordres dEric Deblicker i Guillaume Peyre. A partir de 2010 també fou entrenat Gabriel Markus.

El 9 de maig 2009 va donar positiu per cocaïna en un control antidopatge pel qual sarriscava a dos anys de sanció. Gasquet va declarar una vegada i una altra que ell no havia pres mai aquesta substància, ja que sabia que estaven molt controlats en el circuit. Posteriorment va explicar que la nit del 27 de març daquell any va sortir amb els seus amics a una discoteca de Miami després de retirar-se del Masters de Miami a causa duns dolors a lesquena, i que algun dells va portar cocaïna. En el judici va defensar-se explicant que havia fet cinc controls aquella mateixa temporada i que en qualsevol moment podien saber on sestava entrenant, que seria molt estúpid prendre aquestes substàncies. Finalment, la sanció fou rebaixada a només dos mesos i mig, de manera que va poder tornar a jugar a lestiu del mateix any.

                                     

2. Enllaços externs

  • Richard Gasquet - Lloc web oficial francès
  • Richard Gasquet la Copa Davis anglès
  • Richard Gasquet a lATP anglès
  • Richard Gasquet la Federació Internacional de Tennis anglès