ⓘ Coves de Campanet. Les Coves de Campanet estan situades al vessant sud del puig de Sant Miquel, la Serra de Tramuntana, al nord de Mallorca. Tenen una superfíci ..

                                     

ⓘ Coves de Campanet

Les Coves de Campanet estan situades al vessant sud del puig de Sant Miquel, la Serra de Tramuntana, al nord de Mallorca. Tenen una superfície aproximada de 3.200 m 2 i un recorregut proper als 400 m. Es desenvolupen a una mitjana de 50 m sota la superfície del terreny i creen un buit duns 16.000 m³. La seva visita, duns 40 minuts de durada, transcorre per diverses galeries i sales, algunes de les quals presenten embassaments daigua. Aquestes sales tenen noms tan suggerents com: sala romàntica, sala del llac, castell encantat, sala de la palmera, cascada sonora, entre altres.

Les coves destaquen per la delicadesa i exuberància dels seus dipòsits calcaris en forma destalactites i estalagmites, també denominades espeleotemes pels geòlegs. A més de la rica ornamentació natural, diversos aspectes han atret també latenció de científics i naturalistes. Per exemple, durant les obres de condicionament de les coves es trobaren restes fòssils de Myotragus balearicus, una espècie de bòvid endèmic de Mallorca i Menorca, extingit fa uns 4.000 anys amb larribada de lhome a les nostres illes.