ⓘ Portinatx és una cala, un nucli urbà i una vénda del nord-oest de lilla dEivissa que es troba sota el terme municipal de Sant Joan de Labritja. Els territoris p ..

                                     

ⓘ Portinatx

Portinatx és una cala, un nucli urbà i una vénda del nord-oest de lilla dEivissa que es troba sota el terme municipal de Sant Joan de Labritja. Els territoris propers formaven una antiga vénda i modernament shi ha construït una urbanització homònima que té 510 habitants. És un nucli turístic important dedicat al turisme familiar de descans centrat en la platja, allunyat del turisme de discoteca predominant a altres zones de lilla. La cala està, doncs, molt urbanitzada i shi troben molts serveis: restaurants, supermercats, hotels, minigolf. Lafluència de banyistes és molt important.

Portinatx consta de tres cales: SArenal Gros, SArenal Petit i Es Port de Portinatx. SArenal Gros és la més gran de les tres, i està situada entre les altres dues i fa uns 150 metres de llargària. Al nord-est està situada la Cova Roja. SArenal Petit és a lesquerra de SArenal Gros i fa uns 50 metres. Shi pot arribar caminant des de SArenal Gros a través dun pas de fusta de recent creació o directament des de lentrada que porta a lhotel que hi ha la cala. Es Port és una mica més lluny, al final de la carretera i de la urbanització, i fa uns 30 metres.

Portinatx es troba prop de Sant Joan de Labritja, a una zona muntanyosa amb penya-segats propers. A prop hi ha una torre de defensa, la Torre de Portinatx, del segle xviii.