ⓘ Sherco és una empresa catalano-occitana fabricant de motocicletes, especialitzada en motos de fora dasfalt. La seva raó social és Sherco Moto S.A.R.L. Lempresa ..

                                     

ⓘ Sherco

Sherco és una empresa catalano-occitana fabricant de motocicletes, especialitzada en motos de fora dasfalt. La seva raó social és Sherco Moto S.A.R.L.

Lempresa va ser fundada el 1998 per Marc Teissier, uns anys després dhaver participat també en la fundació de Scorpa, i actualment té dues plantes de producció: a Caldes de Montbui Vallès Oriental, shi fabriquen les motos de trial, i a Nimes Llenguadoc, shi fabriquen les denduro i la resta de models ciclomotors i algun de Supermoto.

                                     

1. Història

Lany 1998 Marc Teissier va adquirir els drets comercials de la marca Bultaco, empresa catalana que havia tancat a mitjan anys 80, amb la idea daprofitar-los per al llançament de la moto de trial de la seva nova empresa. Un cop creat el primer model, obra del tècnic nord-català Jacques Coll, les motos es van començar a fabricar a Caldes de Montbui amb la col laboració dAndreu Codina qui passà a ser un dels directius de lempresa i van sortir amb el nom de Bultaco Sherco, però ja lany 2000 es van convertir en Sherco by Bultaco i el 2001 el nom Bultaco va ser-ne eliminat per complet.

El 2002, per tal dafrontar el seu creixement, Sherco absorbí la marca francesa HRD i adquirí la seva planta de Nimes de 3.500 metres quadrats la qual es destinà la producció dels models denduro i ciclomotors, esdevenint seu oficial de lempresa.

                                     

1.1. Història Evolució de les vendes

Sherco va facturar al voltant d11.3 milions deuros el 2011, un 37% més respecte a lany anterior i, des de començaments del 2012 ha experimentat un creixement del 22%. Lempresa, que dóna feina a seixanta persones entre Catalunya i Occitània, produeix unes 7.000 unitats anuals que ven a més de 55 països dels cinc continents.

                                     

2. Sherco a Catalunya

La planta de Caldes de Montbui, de 2.500 metres quadrats, concentra el 70% de lactivitat de Sherco, i a banda de fabricar-shi els models de trial, des dallà es gestionen i distribueixen els recanvis de tots els models de la marca. Al mateix temps, el centre dR+D de lempresa és a Torelló, Osona dirigit pel tècnic Josep Rovira Paxau. Tot això fa que lempresa sautodefineixi com a catalano-francesa.

Lestiu del 2012, Sherco inicià converses amb la Generalitat de Catalunya amb la idea de traslladar a Catalunya la seva fàbrica de Nimes, ja que la planta de Caldes, en paraules dun seu directiu, "està arribant al màxim de la seva capacitat i el seu futur passa inexorablement per la seva ampliació o canvi dubicació". Segons fonts de lempresa, la seva intenció és "mantenir i potenciar el centre de producció a Catalunya", ja que la concentració del negoci en aquest país suposaria una millora de lestructura de costos, atès que gairebé tots els proveïdors de la marca són catalans.                                     

2.1. Sherco a Catalunya Trial

Lempresa és coneguda sobretot pels seus models de trial. Al llarg dels anys, destacats pilots daquesta modalitat han guanyant nombroses proves amb la marca, com ara els catalans Albert Cabestany i Joan Pons, o els anglesos Sam Connor, Michael Brown i Graham Jarvis.