ⓘ Coves de Mallorca ..

Coves dArtà

Les coves dArtà són unes coves situades a Canyamel. Es varen formar arran dalguna mena de moviment sísmic que varen patir les muntanyes a on estan situades i per lacció contínua de les aigües subterrànies. Tenen una superfície de 450 metres.

Cova des Bufador de Son Berenguer

La Cova des Bufador de Son Berenguer és una cavitat natural situada la possessió de Son Berenguer dins el terme municipal de Santa Maria del Camí, la galta esquerra del comellar des Forn de Calç, amb lentrada orientada a Llevant.

Coves de Campanet

Les Coves de Campanet estan situades al vessant sud del puig de Sant Miquel, la Serra de Tramuntana, al nord de Mallorca. Tenen una superfície aproximada de 3.200 m 2 i un recorregut proper als 400 m. Es desenvolupen a una mitjana de 50 m sota la superfície del terreny i creen un buit duns 16.000 m³. La seva visita, duns 40 minuts de durada, transcorre per diverses galeries i sales, algunes de les quals presenten embassaments daigua. Aquestes sales tenen noms tan suggerents com: sala romàntica, sala del llac, castell encantat, sala de la palmera, cascada sonora, entre altres. Les coves des ...

Cova de Canet

La Cova de Canet en el municipi mallorquí dEsporles és un jaciment arqueològic situat a una cavitat càrstica de recorregut bàsicament horitzontal duns 300 metres, amb una estratigrafia plio-pleistocena que ha permès conèixer les formes arcaiques de certs endemismes fòssils balears com Myotragus antiquus, Myotragus kopperi, Hypnornys waldreni i Nesiotites ponsi. Kopper va ser el primer investigador a treballar-hi, a finals dels anys 70 del segle xx. la base del pou daccés hi ha un depòsit holocènic que ha permès ampliar el coneixement de la primera ocupació humana a lilla de Mallorca. Un de ...

Avenc de Son Pou

S Avenc de Son Pou és una cavitat natural situada la possessió de Son Pou, la vall de Coanegra, a lilla de Mallorca. Tant Miquel Costa i Llobera, com Joan Rosselló de Son Forteza, Josep Maria Llompart, Miquel Dolç i Dolç i molts daltres escriptors li han dedicat poemes i escrits.

                                     

Coves dels Hams

Les coves dels Àns o Hams són unes coves dorigen càrstic que es troben a Portocristo, Manacor, Mallorca. Foren descobertes per Pere Caldentey, que les acabà dexplorar el 1907. Van ser les primeres coves obertes al públic de lestat lany 1910, amb una instal lació elèctrica molt avançada per lèpoca. Hi viuen uns crustacis prehistòrics que han sobreviscut al pas del temps, blanquinosos i cecs.