ⓘ Sant Carles de Peralta és un nucli de població tradicional i parròquia que depèn del municipi de Santa Eulària des Riu. És la localitat més septentrional del mu ..

                                     

ⓘ Sant Carles de Peralta

Sant Carles de Peralta és un nucli de població tradicional i parròquia que depèn del municipi de Santa Eulària des Riu. És la localitat més septentrional del municipi.

Del poble en depenen una gran quantitat de cases disseminades als camps dametllers, garrovers i figueres, com és tradicional al camp de lilla. El poble va néixer arran de lesglésia de Sant Carles, començada el 1785, com la majoria desglésies rurals eivissenques. Sant Carles va ser un punt de trobada dintel lectuals i hippies els anys 60 i 70 que hi han deixat la seva empremta, donant encara avui un cert encant al poble. A més, hi ha dos dels mercats hippies més coneguts de lilla: el de Les Dàlies i el de Punta Arabí, destacant el primer com el més famós i tradicional. Shi poden trobar els vestits blancs típics de la moda eivissenca, artesania i bijuteria artesanal. Al poble hi ha també bars, restaurants i algunes botigues. És conegut el bar de Ca nAnneta, també punt de trobada dintel lectuals i hippies anys enrere i actualment molt preat per les seves herbes.

Actualment Sant Carles de Peralta es divideix en 10 véndes: Morna 1, Morna 2, sa Vorera, Pla des Figueral on hi ha la platja des Figueral, sa Marina, Atzaró 1, Atzaró 2, Peralta, Cala Mastella i es Canar. Aquesta divisió no correspon la divisió tradicional anterior a laparició del poble com a tal i la parròquia.

Els habitants reben el nom de carlers o carliners.