ⓘ Euskal Herriaren Alde és una candidatura francesa dideologia abertzale formada per les eleccions al Parlament Europeu de 2009 en la circumscripció Sud-oest. És ..

                                     

ⓘ Euskal Herriaren Alde

Euskal Herriaren Alde és una candidatura francesa dideologia abertzale formada per les eleccions al Parlament Europeu de 2009 en la circumscripció Sud-oest. És la candidatura promoguda per lentorn de Batasuna. El cap de llista fou Ixabel Etxeberria, regidora dUrruña i membre dUdalbiltza.

Amb motiu del procés obert per tractar danul lar la candidatura dIniciativa Internacionalista, Batasuna va declarar que les seves intencions inicials havien estat les de presentar, sota el nom Euskal Herriaren Alde, una mateixa candidatura a França i a Espanya, sobiranista i desquerres. No obstant això, va constatar que només havia estat possible fer-ho a França, acusant la resta de forces independentistes a Espanya la resta de forces polítiques cridades a participar en aquest projecte dhaver-ho impedit en haver anteposat els seus propis interessos partidistes. Euskal Herriaren Alde va rebre el suport, entre altres, de Mirentxu Laco, cap de llista de la candidatura de lesquerra abertzale a França, Herritarren Zerrenda, a les anteriors eleccions europees.

Euskal Herriaren Alde va obtenir 5.639 vots al departament de Pirineus Atlàntics 2.70% en aquest departament, i 161 més la resta de la circumscripció Sud-oest, cosa que no li va permetre obtenir cap escó.

                                     

1. Enllaços externs

  • castellà La izquierda abertzale en el País Vasco-francés presenta la candidatura Euskal Herriaren Alde para las europeas, Terra Noticias, 18 dabril de 2009.
  • francès Euskal Herriaren Alde présente ses candidats à Bayonne, EiTB, 14 de maig de 2009.
  • francès basc Web de la candidatura Euskal Herriaren Alde Arxivat 2009-05-31 a Wayback Machine.
  • francès Euskal Herriaren Alde, une liste de la gauche abertzale aux élections européennes Arxivat 2009-05-09 a Wayback Machine., EiTB, 18 dabril de 2009.