ⓘ Guillem I dAlvèrnia el Lleó fou comte dAlvèrnia del 841 o 842 la seva mort el 846. Sel suposa fill de Guerí de Chalon i successor en el comtat del seu germà Gue ..

                                     

ⓘ Guillem I dAlvèrnia

Guillem I dAlvèrnia el Lleó fou comte dAlvèrnia del 841 o 842 la seva mort el 846.

Sel suposa fill de Guerí de Chalon i successor en el comtat del seu germà Guerau o Gerard I dAlvèrnia a vegades Gerard de Vergy. Fou també baró de Seumur.

No es coneix el nom de la seva esposa. El va succeir Bernat I dAlvèrnia. Per bé que hi ha molta confusió en la genealogia dels primers comtes aquest Bernat, si era parent, només podria ser un germà petit o un fill de Guillem.

Fou el pare de Guerau o Gerald Geraud al seu torn pare de sant Gerald i dAva. Generalment aquestos dos personatges sidentifiquen amb Gerard II dAlvèrnia comte 869-872, comte al Llemosí fins la seva mort el 879 i Gerard el Sant comte dOrlhac Aurillac mort el 909.

Armand de Fluvià i altres, això no obstant, refusen lexistència de fills de Guerí I dAlvèrnia i fan a Gerard i a Guillem fills de Teodoric, comte de Ripuària i missus a Borgonya germà de Guillem I el Sant o Guillem de Gel lona, comte de Tolosa. Mort Gerard la batalla de Fontenoy-en-Puisaye el 841 lhauria succeït el seu germà Guillem, mort el 846. La tornada de la successió la branca de Gerard no està ben explicada, i la filiació de Bernat I dAlvèrnia no sha pogut establir amb certessa.